جاهای دیدنی فارس
ما در مطالب این صفحه از نوردینو مگ قصد داریم جاهای دیدنی فارس را به شما عزیزان معرفی کنیم و در رابطه با هر مکان اطلاعات مفیدی به شما همراه گرامی ارائه دهیم و اینک به شما عزیزان همراه پیشنها میکنیم تا انتهای مطالب این صفحه همراه ما باشید.
فهرست محتوا
باغ ارم شیراز
یکی از جاهای دیدنی فارس باغ ارم است. باغ ارم یکی از باغهای ایرانی تاریخی در شهر شیراز است که شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاهشناسی میشود. این باغ در شمال غربی شهر شیراز و در کنار شهر قرار دارد و از دوره قاجاریه باقیمانده است. وسعت باغ بیش از سه هکتار و از درختان مرکبات و سرو پوشیده شده است.
در حال حاضر این باغ در اختیار دانشگاه شیراز است؛ باغ گیاهشناسی آن در اختیار دانشکده کشاورزی و ساختمان باغ در اختیار دانشکده حقوق قرار دارد. در تاریخ ۶ تیرماه ۱۳۹۰ در سی و پنجمین اجلاس کمیتهٔ میراث جهانی یونسکو باغ ارم شیراز به همراه هشت باغ دیگر ایرانی در فهرست میراث جهانی ثبت گردید.
برخی از ویژگیهای باغ ارم
- باغهای متعلق به قرن هجدهم: باغ ارم دارای باغهای متعددی است که در قرن هجدهم ساخته شدهاند. این باغها با درختان بلند سرو و نخل در وسط استخری تزئینی و کاخ ارم احاطه شدهاند.
- کاخ ارم: کاخ ارم یک بنای تاریخی است که در داخل باغ ارم قرار دارد. این کاخ در دوره قاجاریه ساخته شده و به عنوان مقر تابستانی پادشاهان قاجار مورد استفاده قرار میگرفته است.
- باغ گیاهشناسی: باغ گیاهشناسی باغ ارم دارای بیش از 2000 گونه گیاهی از سراسر جهان است. این باغ مکانی عالی برای یادگیری در مورد گیاهان و گلها است.
مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک، که به مسجد صورتی نیز معروف است، یکی از مساجد تاریخی شیراز است که به خاطر کاشیکاریهای داخلی صورتیرنگ و پنجرههای مزین به شیشههای نقشینه مشهور است. این مسجد در محله گود عربان واقع شده و در نزدیکی حرم شاهچراغ قرار دارد. ساخت این مسجد در سال ۱۲۹۴ هجری قمری آغاز و در سال ۱۳۰۵ به پایان رسیده است. معماران این مسجد میرزا رضا کاشیگر و حاج محمد حسن معمار بودهاند.
مسجد نصیرالملک دارای دو ایوان در قسمت شمالی و جنوبی است که با هم قرینه نیستند. در جبهه شمالی مسجد ۴ غرفه در دو طرف ایوان دیده میشود. این ایوان شمالی (شاهنشین) فرم کانه پوش است با مقرنسکاری زیبا و سقف آن نیز دارای طرحی نو و ابتکاری است. در قسمت جنوبی ایوانی با دو گلدسته وجود دارد.
حافظیه (آرامگاه حافظ)
یکی دیگر از جاهای دیدنی فارس حافظیه است. حافظیه، محل دفن خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی، شاعر نامدار ایرانی، است. این بنا در جنوب دروازه قرآن در حاشیه شمالی شیراز و در ابتدای خیابان گلستان واقع شده است. آرامگاه حافظ به دستور رضاشاه پهلوی و بر اساس طرحی از آندره گدار، معمار فرانسوی، طراحی و بازسازی شده است. حافظیه از جمله مهمترین جاذبههای گردشگری شیراز است و هرساله گردشگران داخلی و خارجی بسیاری از آن بازدید میکنند.
بازار وکیل فارس
بازار وکیل شیراز یکی از مشهورترین بازارهای سنتی ایران است که در مرکز شهر شیراز واقع شده است. این بازار به دستور کریم خان زند در قرن هجدهم ساخته شده و از نظر معماری و تاریخی از اهمیت زیادی برخوردار است. بازار وکیل از دو راسته اصلی شمالی-جنوبی و شرقی-غربی تشکیل شده که در تقاطع آنها یک چهارسو یا چهار سوق بزرگ با پنج در ورودی و چهار کاروانسرا قرار دارد. این بازار دارای بیش از 250 حجره و مغازه است که در آنها انواع کالاهای سنتی ایرانی از جمله فرش، ظروف مسی، جواهرات، ادویه و عرقیات به فروش میرسد.
بازار وکیل علاوه بر اینکه یک مرکز خرید مهم است، یک جاذبه گردشگری محبوب نیز به شمار میرود. گردشگران میتوانند در این بازار قدم بزنند، از معماری زیبا و حجرههای سنتی آن دیدن کنند و از خرید کالاهای ایرانی لذت ببرند.
عمارت شاپوری
عمارت شاپوری که به خانه شاپوری نیز معروف است، یک عمارت تاریخی در شهر شیراز است که در دوره پهلوی اول ساخته شده است. این عمارت در خیابان انوری، روبروی خیابان اهلی واقع شده و در حال حاضر به عنوان رستوران و هتل سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
عمارت شاپوری به سفارش عبدالصاحب شاپوری، یکی از ثروتمندترین تجار شیراز، از معمار برجسته شیرازی، استاد ابوالقاسم مهندسی، ساخته شده است. ساخت این عمارت پنج سال به طول انجامید و در سال ۱۳۱۵ به پایان رسید. عمارت شاپوری در دو طبقه ساخته شده و دارای زیربنای ۸۴۰ مترمربع و مساحت ۴۶۳۵ مترمربع است. این عمارت در یک باغ بزرگ با درختان زیبا و گلهای رنگارنگ قرار گرفته است.
معماری عمارت شاپوری تلفیقی از سبکهای سنتی ایرانی و اروپایی است. نمای بیرونی عمارت با کاشیهای رنگی و گچکاریهای ظریف تزئین شده است. در داخل عمارت نیز از نقاشیها، آینهکاریها و گچبریهای زیبایی استفاده شده است. عمارت شاپوری یکی از زیباترین بناهای تاریخی شیراز است و به دلیل معماری منحصر به فرد و تزئینات چشمنواز، به یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری این شهر تبدیل شده است.
در اینجا برخی از ویژگیهای قابل توجه عمارت شاپوری آمده است:
- معماری: تلفیقی از سبکهای سنتی ایرانی و اروپایی
- نمای بیرونی: تزئین شده با کاشیهای رنگی و گچکاریهای ظریف
- داخلی: دارای نقاشیها، آینهکاریها و گچبریهای زیبا
- باغ: باغی بزرگ با درختان زیبا و گلهای رنگارنگ
- موارد استفاده فعلی: رستوران و هتل سنتی
آرامگاه سعدی (سعدیه)
آرامگاه سعدی، که به سعدیه نیز معروف است، محل دفن شیخ اجل سعدی شیرازی، شاعر نامدار ایرانی و یکی از جاهای دیدنی فارس است. این بنا در شمال شرقی شهر شیراز و در دامنه کوهی به نام باغ دلگشا واقع شده است. آرامگاه سعدی در قرن سیزدهم هجری قمری به دستور اتابک ابو بکر سعد زنگی ساخته شده است. این بنا از نظر معماری از اهمیت زیادی برخوردار است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مشخصات آرامگاه سعدی:
- معمار: محسن فروغی
- مصالح: سنگ تراورتن و مرمر
- سبک معماری: ایرانی
- عناصر معماری: عمارت هشت ضلعی، کاشیکاری، گچبری، خطاطی
- امکانات: کتابخانه، موزه، فروشگاه
تخت جمشید
نمیتوان نام تخت جمشید پرشکوه را در میان نام جاهای دیدنی فارس نیاورد! تخت جمشید، که به نامهای پارسه یا صد ستون نیز شناخته میشود، مجموعهای از چندین کاخ تو در تو در کنار دشت مرودشت و در کوهپایهٔ کوه رحمت در استان فارس واقع در شهر مرودشت ایران است. این مکان پایتخت هخامنشیان از سال ۵۱۸ تا ۳۳۰ پیش از میلاد بوده است.